Gasveren

GAsveren

Boensma gasveren kopen

Bij Boensma Gasveren vindt  u de standaard en de roestvrijstalen gasveren. Tevens kunnen wij u ook van diverse bevestigingsmaterialen voorzien. De druk in de gasveer is voor ieder product anders. Wij beschikken over een speciale machine waarmee, we de gasveer kunnen (bij)vullen. In de meeste gevallen kunnen wij ook de oude gasveren weer voorzien van de juiste druk, wanneer dit niet mogelijk is kunnen we dankzij onze grote voorraad de gasveren snel leveren.

bestellen

Gasveren Bestellen

Gasveren maken het optillen van zware kleppen en vensters, of het verstellen ervan makkelijker. Eigenlijk is het een stukje luxe. Door het gebruik van gasveren wordt het openen van bv de achterklep van een auto, of het omhoog halen van de zonnebank, een makkie.
Zonder de gasveer zou dit echter een heel zwaar karwei zijn. Gasveren besteld u eenvoudig via ons online formulier gasveren bestellen.

Wat Is Een Gasveer?

Een gasveer is een cilinder waarin telescopisch een stang in en uit kan bewegen.
De cilinder is gevuld met stikstofgas, dat onder hoge druk staat. De stang schuift door een afdichting, zodat het stikstofgas niet uit de cilinder kan ontsnappen. Op het uiteinde van de stang dat zich in de cilinder bevindt, is een zuiger gemonteerd. De zuiger dient onder andere als stang-geleiding tegen de cilinderwand. De zuiger is doorboord en voorzien van een aantal kanaaltjes met elk een geringe doorlaat.

De ruimte in de cilinder boven de zuiger staat daardoor in verbinding met de ruimte in de cilinder onder de zuiger. De druk aan beide zijden van de zuiger zal zich daardoor dus op eenzelfde waarde kunnen instellen. De gasveer levert een kracht op de zuigerstang, die evenredig is met de vuldruk van het gas. Als de stang van de gasveer wordt ingedrukt, zal de kracht oplopen omdat de stang steeds meer gas verdringt in de cilinder.

Toepassingen en branches

Gasveren worden gebruikt in vele branches, ze maken het werk een stuk makkelijker of het nu om heffen, tillen of verstellen gaat. Denk maar aan de achterklep van de auto, of de zonnebank, zonder een gasveer wordt het openen een heel stuk zwaarder.

Omdat wij beschikken over speciale machines, is het mogelijk om de gasveer geheel naar wens samen te stellen. Kijk hiervoor op onze pagina gasveren bestellen.

Voor onder andere de onderstaande branches kunnen wij de normale- of roestvrijstalen gasveren leveren of vullen.

  • Automotive
  • Landbouw
  • Machinebouw
  • Scheepsbouw
  • Medische sector
  • Foodsector
  • Zonnebanken

Wij helpen u graag!

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor revisie

Merken & Partners